Erişilebilirlik

Müşerref: Devlet Yetersiz Kaldı


Pakistan’da enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürerken, Birleşmiş Milletler Acil Yardım Koordinatörü Jan Egeland, yerinde incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

Birleşmiş Milletler yetkilisi ziyareti sırasında hükümet yetkilileriyle yardımların hızlandırılması konusunu da ele alıyor.

Bu arada Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, depremin yol açtığı trajedinin, hükümetin boyutlarını aştığını söyledi.

Müşerref, yardım ve kurtarma çalışmalarında şu ana kadar yaşanan gecikmelerden üzüntü duyduğunu da belirtti. Ancak Pakistan lideri çalışmaların giderek hızlandığını kaydetti. Kötü hava koşulları nedeniyle kurtarma çalışmalarına ara verilmişti.

Bu arada dün İslamabad’da şiddetli bir artçı deprem meydana geldi ancak zarara yol açmadı. Pakistan’ı ziyaret eden Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, daha çok yardım sözü verdi.

Cumartesi sabahı meydana gelen 7 virgül 6 şiddetindeki depremden bu yana milyonlarca kişi su, gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan yoksun olarak açıkta yaşıyor.

Binlerce kişi, depremin merkezi olan, Pakistan Keşmir’inin başkenti Muzafferabad’dan ayrılmak zorunda kaldı.

Yardım çalışmalarına 50 bin Pakistanlı asker katılıyor. Yetkililer, ölü sayısını en son 23 bin olarak açıkladı.

Keşmir’in Hindistan kesiminde hayatlarını kaybedenlerin sayısı ise BİN 500’e yaklaşıyor. Burada da ölü sayısının artmasından kaygı duyuluyor.

Pakistan'da altı gün önce meydana gelen depremde yıkılan yapıların enkazında hala binlerce kişi bulunduğu bildiriliyor... Fuat Kozluklu, bölgedeki son durumu, uzun yıllar Türkiye’de de yaşayan Pakistanlı gazeteci Fakhur er-Rahman’a sordu. Er-Rahman'la yapılan söyleşiyi yukarıdaki Real Audio bağlantısına tıklayarak dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG