Erişilebilirlik

İsrail Hizbullah'ın Direnişini Kıramıyor


İsrail kuvvetleri, Lübnan sınırında Hizbullah gerillalarının şiddetli direnişiyle karşılaştı.

Arap Televizyonları, sınır kasabası Bin Cebel‘de yoğunlaşan çatışmalarda, en az 12 İsrail askerinin öldürüldüğünü bildiriyor. İsrail hükümeti, ise çatışmada 8 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail kuvvetlerinin günlerdir ele geçirmeye çalıştığı Bin Cebel, sınırdan 4 kilometre uzakta bulunuyor.

İsrail kuvvetlerinin birkaç gün önce ele geçirdiği Marun el-Ras köyünde de yeniden şiddetli çatışmalar çıktığı bildiriliyor..Hizbullah gerillalarıyla çatışan İsrail askerlerinden yaralananlar olduğu haber veriliyor.

Öte yandan İsrail uçakları bugün Sur kentini yeniden bombaladı. Bombardıman kente büyük hasara yolaçtı.

BM Halen İsrail'den Açıklama Bekliyor

Bu arada İsrail uçaklarının, dün, Lübnan’ın güneyinde, Birleşmiş Milletler’e ait bir binayı bombalayarak dört uluslararası gözlemciyi öldürmesine tepkiler sürüyor.

Roma’da konuşan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, İsrail’in neden Birleşmiş Milletler binasını hedef aldığını açıklamasını istedi. İsrail, ölümleri trajik olarak niteledi ve soruşturma yapılacağını bildirdi.

Lübnan'a Yardım Konvoyları Giriş Yapmaya Başladı

İsrail uçakları tarafından iki hafta önce bombalanan Beyrut Havalimanı’na bugün yardım malzemesi taşıyan üç Ürdün uçağı indi.

Havaalanı iki haftadır kullanılmaz durumdaydı. İsrail’in insani yardım malzemesi taşıyan uçaklara iniş izni vermesinin ardından, bugün Amman’dan hareket eden bir uçaklar Beyrut’a vardı.

İsrail, yardım malzemelerinin Beyrut’tan karayoluyla ülkenin güneyine geçişine de izin veriyor. Birleşmiş Milletler tarafından gönderilen bir konvoy, bugün ülkenin güneyindeki Sur kentine ulaştı.

Yardım örgütleri, Lübnan’ın güneyinde İsrail ve Hizbullah gerillaları arasındaki çatışmaların ortasında kalan halka gıda ve tıbbi yardım malzemesi göndermeye çalışıyor. 10 kamyondan oluşan konvoyun, Sur kentinde mahsur kalan binlerce kişiye yalnızca bir hafta yeteceği bildiriliyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, Lübnan’a gönderilecek yardımlar konusunda uluslararası topluma, daha sağlam güvence vermesi çağrısında bulundu.


XS
SM
MD
LG