Erişilebilirlik

Gazze'de Ölü Sayısı 900'ü Geçti


İsrail ordusuna bağlı kara birlikleri Gazze'nin kalabalık bölgelerine doğru ilerlemeye devam ederken, ölü sayısının 900’ü geçtiği bildiriliyor.

Tank desteğinde ilerleyen İsrail birlikleri Gazze kentinin dış mahallelerinde Hamas militanları ile çatıştı. İsrail istihbarat yetkilileri Hamas liderlerinin Şifa adlı kentin an büyük hastanesini karargah olarak kullandıkları görüşünde.

Bu arada İsrail uçakları Mısır sınırında Hamas mevzilerini ve silah kaçırmada kullanılan tünelleri bombaladı.

Gazze'deki sağlık görevlileri 16 gündür devam eden İsrail saldırılarında ölen Filistinliler’in sayısının 900’ü aştığını söylüyor. Filistinli sağlık görevlileri bombardımanlarda ölenlerin yarısının siviller olduğunu belirtirken, İsrail sivilleri hedef almadığını savunuyor.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü, Gazze'de en az 28 bin kişinin evlerini kaybettiğini ya da terketmek zorunda kaldığını ve geçici barınma yerlerinde kaldığını bildirdi.

İsrail'in havadan ve denizden giriştiği bombardıman ve yoğun top ve tank ateşi nedeniyle Gazze bölgesinin harabeye döndüğü, belediye hizmetlerinin tamamen aksadığı, hastanelerde ilaç ve diğer sağlık malzemesinin yanısıra su ve elektrik sıkıntısı yaşandığı bildiriliyor. Hastanelerde elektrik portatif jeneratörlerle sağlanıyor.

İsrail, bombardımana günde 3 saat ara veriyor ve bu süre içinde Gazze halkı temel ihtiyaçlarını karşılamaya, yeni barınak yerleri bulmaya çalışıyor.

Savaşta bugüne kadar ölen İsraillilerin sayısı ise 13. Bunların 10'unun asker, 3’ünün de sivil olduğu bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG