Erişilebilirlik

BM Genel Sekreteri Orta Doğu Turuna Çıkıyor


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Gazze’de çarpışan İsrailli ve Filistinlilerden, Güvenlik Konseyi’nin çıkardığı acil ateşkes kararına uymasını istedi. Ancak İsrail birlikleri Gazze içlerine doğru ilerlemeye devam ediyor.

Ban bugün İsrail, Batı Şeria, Ürdün, Türkiye, Suriye, Lübnan ve Kuveyt’i kapsayan bir Orta Doğu gezisine çıkıyor.

Güvenlik Konseyi, geçen hafta “acil ve sürdürülebilir” ateşkes çağrısı yapan bir kararı kabul etmişti. Amerika’nın çekimser oy kullandığı karar İsrail ve Hamas tarafından reddedildi.

Dün televizyonda açıklama yapan Hamas lideri İsmail Haniye, Gazze’nin düşmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

İsrail kara birlikleri Gazze'nin kalabalık bölgelerine doğru ilerlemeye devam ederken, ölü sayısının 900’ü geçtiği bildiriliyor. Tank desteğinde ilerleyen İsrail birlikleri Gazze kentinin dış mahallelerinde Hamas militanları ile çatıştı. Bu arada İsrail uçakları Mısır sınırında Hamas mevzilerini ve silah kaçırmada kullanılan tünelleri bombaladı.

İsrail istihbarat yetkilileri, Hamas liderlerinin Şifa adlı kentin en büyük hastanesini karargah olarak kullandıkları görüşünde. İsrail operasyonun amacının topraklarına roket saldırısı düzenleyen Filistinli militanları hedef aldığını savunuyor.
XS
SM
MD
LG