Erişilebilirlik

Çeviköz: 'Türkiye'yle Amerika'nın Dışpolitika Öncelikleri Örtüşüyor'


Amerika'nın Sesi stüdyolarına konuk olan Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz Başkan Barack Obama'nın Türkiye ziyaretini "çok önemli" olarak niteledi ve "Türkiye ve Amerika arasında dışpolitika hedefleri örtüşmesi" bulunduğunu vurguladı.

Çeviköz, Türkiye ve Amerika'nın gündemindeki konuları Irak, Afganistan, Kafkaslar, Rusya, terörle mücadele, Ortadoğu ve Balkanlar olarak saydı ve iki ülkenin bu konuları değerlendireceğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ünal Çeviköz Irak'tan çekilme sürecinde "Türkiye'nin elinden gelen yardımı, üzerine düşen herhangi bir vazife varsa bunu yerine getirmeye hazır olduğunu" söyledi. Çeviköz, Türkiye'nin Afganistan'ın güvenliği için alınan önlemler konusunda hazırlık yaptığını ve Afganistan'a destek vermeye devam edeceğini kaydetti.

Türkiye'nin Ermenistan'la ilişkilerini normalleştirmek istediğini belirten Çeviköz, Azerbaycan'ın kaygı duyması için herhangi bir neden bulunmadığını vurguladı. Çeviköz, Türkiye'nin Yukarı Karabağ sorunun çözümüyle ilgili yaklaşımında değişiklik olmadığını vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ünal Çeviköz Türkiye'nin bölgede arabuluculuk yapmaktan çok "kolaylaştırıcı bir rol" oynadığını ve tüm tarafların güvenini kazandığını söyledi.

Büyükelçi Çeviköz'le yaptığımız söyleşinin tümünü izlemek için sağ üst köşedeki Windows Media bağlantısına tıklayabilirsiniz.

XS
SM
MD
LG