Erişilebilirlik

Domuz Gribi Amerika'da da Can Aldı


Amerika'nın Texas eyaletinde 23 aylık bir bebeğin domuz gribinden hayatını kaybettiği açıklandı. Meksika'ya komşu Texas eyaletindeki bebeğin ölümünü Amerika Salgın Hastalıklar Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Dr. Richard Besser doğruladı.

Başkan Barack Obama domuz gribi salgınını önlemek için devletin önlem aldığını bildirdi. Gelişmeleri dikkatle izlemek gerektiğini söyleyen Obama, gerektiği takdirde okulların da kapatılabileceğini açıkladı.

Amerika acil durum kararı alarak virüs ilaçlarının dağıtılması için federal kaynakların kullanılmasını kararlaştırdı. Obama yönetimi, Kongre'den 1,5 milyar dolarlık ödenek istedi.

Domuz gribi nedeniyle Meksika'da şu ana kadar 159 kişi hayatını kaybederken, 1300 kişinin tedavi altında olduğu açıklandı. Meksika'da kamuya açık yerler kapalı.

Amerika'da 65 domuz gribi vakası olduğu bildiriliyor. Meksika'ya düzenlenen okul gezisine katılan New Yorklu lise öğrencileri arasında hastalığın yayıldığı belirtiliyor. New York'ta hastalığın iki okulda daha görüldüğü bildirildi.

Almanya'da üç domuz gribi vakasına rastlandığı açıklandı. Virüsün İngiltere, Kanada, Kosta Rika, İsrail, İspanya ve Yeni Zelanda'da da görüldüğü biliniyor. Avustralya, Fransa, Danimarka ve Güney Kore'de de incelemeler yapılıyor.

Amerika ve İngiltere Meksika'ya seyahat uyarısı yayınladı. Ancak Amerika Meksika sınırını kapatmıyor. Amerikalı yetkililer, şu anda virüsün yayılmasını önlemek için çalışmaların sürdüğünü belirtiyor.

XS
SM
MD
LG