Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Biden'dan İlk Mesajlar

Resmi olmayan sonuçlara göre 279 Seçici Kurul Delege oyu alarak Başkanlık yarışını önde bitiren Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris, ilk konuşmalarını Delaware eyaletinde yaptı

07:08 8.11.2020

Kamala Harris'ten Tarihi Konuşma

Biden'ın konuşmasının açılışını ABD Başkan Yardımcısı seçilen Kamala Harris yaptı. Harris, konuşmasına bir süre önce hayatını kaybeden insan hakları savunucusu Kongre üyesi John Lewis’in “Demokrasi bir durum değil bir eylemdir “ sözleriyle başladı. Harris, Delaware eyaletinin Wilmington kentinde yaptığı konuşmada, Lewis’in bu sözlerle demokrasinin garanti olmadığı, demokrasinin güçlü olması için mücadele gerektiği mesajı verdiğini belirtti. Harris, demokrasiyi koruma çabasının mücadele, sabır ve fedakarlık gerektirdiğini, demokrasi mücadelesinin ilerleme ve mutluluk getirdiğini kaydetti.

Haberin ayrıntıları için tıklayın

06:01 8.11.2020

Biden: "Kutuplaştırıcı Değil Birleştirici Olacağım"

3 Kasım seçimlerini, resmi olmayan sonuçlara göre önde bitiren Demokrat Joe Biden, zafer konuşmasında, ülkeyi partizan bir yaklaşımla yönetmeyeceğini; kutuplaştırıcı değil birleştirici olacağını söyledi. Biden, halkın oylarıyla kendisine kesin bir zafer kazandırdığını söyledi, ilk icraatının salgını kontrol altına almak olacağını kaydetti.

Konuşmanın ayrıntıları için tıklayın

01:50 8.11.2020

Trump: “Yasal Oylar Başkanı Belirler Basın Değil”

Demokrat aday Joe Biden’ın resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazandığının belli olmasından sonra ilk açıklamasında Trump, “Joe Biden’ın neden haksız biçimde kendisini kazanan olarak göstermede acele ettiğini ve medyadaki müttefiklerinin ona yardım etmek için çok çalıştığını hepimiz biliyoruz. Gerçek şu ki, bu seçimin bitmesine daha çok var” dedi.

Joe Biden’ın, zorunlu olarak yeniden sayıma gidecek son derece tartışmalı eyaletler ve seçimin nihai galibini belirleyebilecek geçerli ve meşru yargı girişimlerinde bulunulan eyaletler bir yana, daha herhangi bir eyalette galibiyetinin resmen onaylanmadığını ifade eden Trump, “Örneğin Pennsylvania’da, yasal gözlemcilerimizin sayım sürecini izlemelerine izin verilmedi. Yasal oylar başkanı belirler, haber medyası değil” ifadesini kullandı.

Haberin tamamına erişmek için tıklayın.

22:54 7.11.2020

Biden 279 delegeye ulaştı

ABD'de resmi olmayan sonuçlara göre başkanlık seçimini kazanan Joe Biden, Nevada eyaletinde de seçimi önde bitirdi.

Biden'ın Pennsylvania eyaletini kazanarak Seçici Kurulu delege sayısını 273'e çıkarmasıyla, başkanlık için gereken 270'i geçmiş ve resmi olmayan sonuçlara göre seçimin galibi olmuştu.

Son kalan birkaç kritik eyalette oy sayımı devam ederken, Nevada eyaletinde de sonuç şekillendi ve burada ipi göğüsleyen Biden 6 delegenin daha sahibi oldu.

Böylece Biden, toplam delege sayısını 279'a çıkardı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG