Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Biden'dan İlk Mesajlar

Resmi olmayan sonuçlara göre 279 Seçici Kurul Delege oyu alarak Başkanlık yarışını önde bitiren Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris, ilk konuşmalarını Delaware eyaletinde yaptı

21:25 3.11.2020

ABD Sandık Başında

Oylarını henüz kullanmamış olan milyonlarca Amerikalı bugün sandık başına gidiyor. Seçmenlerin tercihleri 2024 yılına kadar ülkeyi yönetecek liderin yanı sıra Kongre üyelerini de belirleyecek.

3 Kasım seçimlerinde 435 üyeli Temsilciler Meclisi’nin tamamı, 100 üyeli Senato’nun da üçte biri yeniden belirleniyor.

Ayrıntılar için 👉 dlvr.it/Rkvthq

21:28 3.11.2020

Dünyanın Gözü ABD Seçimlerinde

Çok sayıda ülke ABD Başkanlık seçimlerini yakından izliyor. Seçim Başkan Donald Trump’a ikinci kez Beyaz Saray’ın kapısını açacak mı? Yoksa seçimin kazananı Trump’ın Demokrat rakibi Joe Biden mı olacak? Çok sayıda dünya hükümeti bu soruların yanıtını bekliyor.

Bunun nedeni, İngiliz Chatham House'a göre, son 4 yılın tüm dünyaya ABD’nin kararlarının ne kadar önemli bir etkisi olduğunu göstermiş olması

Ayrıntılar için 👉 dlvr.it/Rksrdj

21:32 3.11.2020

3 Kasım Seçiminde Temsilciler Meclisi Yenileniyor

3 Kasım seçimlerinde 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nin tamamı yeniden belirlenecek. Temsilciler Meclisi üyeleri iki yıl, senatörler ise altı yıl için seçiliyor.​

Temsilciler Meclisi’nde Demokratlar 197’ye karşı 232 koltukla üstünlüğe sahip. Çoğunluğu elde etmeleri için 218 koltuğa sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca bu yıl istifa eden Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyeleri nedeniyle Meclis’teki koltukların dördü açıkta.

Beyaz Saray’ı kim kazanırsa kazansın Kongre’de seçim sonrasında oluşacak tablo, ülkenin gidişatında hayati rol oynamayı sürdürecek.

Başkan’ın hükümet için istediği bütçe dahil birçok yasa teklifi Kongre’nin iki kanadının onayı olmadan yasalaşamıyor.

Temsilciler Meclisi veya Senato’da gündeme getirilen tasarıların ayrı ayrı iki kanatta da kabul edilmesi ve arkasında Kongre genel kurulunda onaylanması şart.

Ayrıntılar için 👉 dlvr.it/RksKk0

21:34 3.11.2020

ABD Seçimlerinde Senato’daki Denge de Değişebilir

ABD’de başkanlık seçimlerinin kazananı kim olursa olsun, yeni yönetimin görev süresinde neleri başarabileceği Temsilciler Meclisi ve Senato’da oluşacak dengeye de bağlı.

Senato’da da 35 koltuğun sahibi belirlenecek. 100 sandalyeli halen Senato’da 47’ye karşı 53’le Cumhuriyetçiler çoğunlukta. Demokratlar’ın gözü kritik eyaletlerde ve Cumhuriyetçiler’in sallantıda olan koltuklarında.

Temsilciler Meclisi’nde olduğu gibi Senato’da da genelde parti çizgisinde oy kullanıldığından ve bir yasanın geçmesi için oy çokluğu gerektiğinden, çoğunluğun hangi partide olduğu hangi yasaların kabul edileceği konusunda belirleyici oluyor.

Ayrıntılar için 👉 dlvr.it/RkrznP

Daha fazla

XS
SM
MD
LG