Erişilebilirlik

ABD Vatandaşlarına Dünya Çapında Güvenlik Uyarısı


ABD Vatandaşlarına Dünya Çapında Güvenlik Uyarısı
ABD Vatandaşlarına Dünya Çapında Güvenlik Uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Usame bin Ladin'in öldürülmesinden sonra yabancı ülkelerde yaşayan ya da seyahat etmeye hazırlanan Amerikan vatandaşlarını uyardı.

Bakanlığın bugün yayınladığı dünya çapındaki seyahat uyarısında, bin Ladin'in öldürülmesinin, bazı ülkelerde Amerikan aleyhtarı şiddet olaylarına neden olabileceği belirtiliyor, bu tür yerlerde Amerikan vatandaşlarının kaldıkları yerlerden çıkmamaları, kalabalık gruplara ya da gösterilere katılmamaları tavsiye ediliyor.

Açıklamada, Amerikan vatandaşlarının, bulundukları yerlerde yerel haberleri izlemeleri ve en yakın Amerikan elçiliği ya da konsolosluğu ile temasta olmaları öneriliyor.

Dışişleri Bakanlığı, elçilik ve konsoloslukların gerektiği takdirde bölgelerinde bulunan Amerikan vatanaşlarına acil destek sağlamak için her türlü çabayı göstereceğini bildirdi.

Ancak açıklamada, Amerikan temsilciliklerinin dünya çapında güvenlik alarmına geçirildiği ve bazı yerlerde bu tesislerin, güvenlik ihtiyaçlarını gözden geçirmek için, geçici olarak kapatılabileceği ya da halka hizmet vermeyi durdurabileceği de kaydediliyor.

XS
SM
MD
LG