Erişilebilirlik

Obama: 'Dünya Bin Ladin'in Ölümünden Sonra Daha Güvenli'


Obama: 'Dünya Bin Ladin'in Ölümünden Sonra Daha Güvenli'
Obama: 'Dünya Bin Ladin'in Ölümünden Sonra Daha Güvenli'

Başkan Barack Obama, el-Kaide lideri Usame bin Ladin’in ölümüyle dünyanın daha iyi ve daha güvenli bir yer haline geldiğini söyledi.

Obama, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada “Amerika için iyi bir gün” olduğunu ve Amerika’nın adaleti yerine getirme sözünü tuttuğunu belirtti.

Obama Pazar gecesi Bin Ladin’in, Pakistan içinde bir sitede Amerikan kuvvetleri tarafından öldürüldüğünü açıklamıştı.

Yetkililer, DNA testinin ölen kişinin bin Ladin olduğunu yüzde 99,9 doğruladığını söylüyor.

Obama, İslamabad’ın kuzeyindeki Abbottabad kentindeki siteye küçük bir Amerikan komando timinin operasyon düzenlediğini, çıkan çatışmada bin Ladin’in öldürüldüğünü ve cesedinin Amerikan kuvvetleri tarafından götürüldüğünü açıklamıştı.

Amerika Savunma Bakanlığı yetkilileri, Bin Ladin’in cesedinin İslami geleneklere uygun muamele gördükten sonra Arap denizindeki bir Amerikan uçak gemisinin güvertesinden denize atıldığını bildirdi.

Obama, bin Ladin’in ölümünü el Kaide’yi “yenilgiye uğratma mücadelesinde en önemli başarı” olarak tanımladı ve barış ve insan onuruna inanan herkes tarafından sevinçle karşılanması gerektiğini söyledi.

Obama Yönetimi, basın toplantısında operasyonu zor ve tehlikeli bir eylem olarak tanımladı. Bir yetkili Amerika’nın operasyon konusunda hiçbir ülkeye bilgi vermediğini ve Amerikan hükümetinde çok az kişinin plandan haberi olduğunu açıkladı.

Bin Ladin'in Öldürülmesi Manşetlerde

Amerikalılar Ölüm Haberini Beyaz Saray'ın Önünde Kutladı

XS
SM
MD
LG