Erişilebilirlik

Gül, Bin Ladin'in Ölümünü Memnunlukla Karşıladı


Gül, Bin Ladin'in Ölümünü Memnunlukla Karşıladı
Gül, Bin Ladin'in Ölümünü Memnunlukla Karşıladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in öldürülmesini memnunlukla karşıladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada, “Bu şunu gösteriyor; teröristler ve terör örgütlerinin başlarının sonu, eninde sonunda canlı veya cansız ele geçirilmektir,” dedi.

Gül, bu sonun “ibret vesilesi” olmasını da diledi.

Usame Bin Ladin’in öldürülmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Bu gelişmeyi, günümüzde terörizmle mücadele alanında son derece önemli bir adım olarak görmekteyiz,” denildi.

Aynı açıklamada “Bin Ladin’in sonu, masum insanların hayatına kıyan teröristlerin işledikleri insanlık suçlarının cezasız kalmayacağını, adaletin mutlaka tecelli edeceğini ortaya koyması bakımından ibret vericidir,” görüşü vurgulandı. Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, bu gelişmenin sadece El Kaide değil, tüm teröristlere yönelik bir ders olduğuna da dikkat çekildi.

Türk Dışişleri Bakanlığı’nın resmi açıklamasında El Kaide ve Usame Bin Ladin’in, haksız ve temelsiz şekilde İslam dini ile terörizm arasında bağ kurulmasına neden oldukları ve bu şekilde İslam dinine zarar vermek isteyen çevrelere zemin sağladıkları da kaydedildi.

Açıklamada Türkiye’nin, İslam diniyle terörizm arasında herhangi bir şekilde bağ kurulmasına, bu çabada olanlara ve bunun istismarına şiddetle karşı olduğu belirtildi, uluslararası toplumun da bu ayırımı ayırıma özen göstermesi istendi.

XS
SM
MD
LG