Erişilebilirlik

Amerika Mısır’da Rejimin Kuvvete Başvurmasını Eleştirdi


Amerika Mısır’da Rejimin Kuvvete Başvurmasını Eleştirdi
Amerika Mısır’da Rejimin Kuvvete Başvurmasını Eleştirdi

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Mısır’da polislerin göstericilere karşı şiddete başvurmasından kaygı duyduğunu söyledi.

Clinton, yetkililerden barışçı göstericilere izin vermesini istedi ve şiddete başvurmak, cep telefonu ve internet servislerini kesmekle halkın şikayetlerinin giderilemeyeceğini vurguladı.

Clinton devamla şöyle konuştu: “Durumu yakından izliyoruz. Polisin ve güvenlik güçlerinin protestoculara karşı şiddet uygulamasından ciddi kaygı duyuyoruz. Mısır hükümetini güvenlik güçlerini kontrol altına almaya çağırıyoruz. Aynı zamanda göstericiler de şiddet olaylarından kaçınmalı ve kendilerini barışçı yollarla ifade etmeli. Daha önce söylediğimiz gibi, Mısırlıların evrensel insan haklarını destekliyoruz. Bunlar arasında ifade özgürlüğü, toplanma özgürlüğü de var. Yetkilileri barışçı gösterilere izin vermeye ve iletişimi kesmeye yönelik kararlarından geri dönemeye çağırıyoruz. Bu gösteriler Mısır toplumunda derin sıkıntıların bulunduğunu gösteriyor. Mısır hükümeti bu sıkıntıları şiddete başvurarak gideremeyeceğini anlaması gerekir.”

Gazetecilerle konuşan Clinton, Kahire hükümetin halka açılımda bulunması ve son derece önemli ekonomik, siyasi ve sosyal reformları hayata geçirmesi gerektiğini vurguladı.

XS
SM
MD
LG