Erişilebilirlik

Adaylar Amerikalı Müslümanlar'ın Oylarının Peşinde


Amerikalı Müslümanların Oyları İlgi Topluyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00
Linki indirmek için

Adaylar Amerikalı Müslümanlar'dan Oy İstiyor

6 Kasım seçimlerinde yalnızca Başkan değil, Temsilciler Meclisi, Senato üyeleri ve yerel politikacılar da seçilecek. Amerikalı politikacılar, seçimleri kazanmak için ülkedeki değişik seçmen gruplarının oyunu almaya çalışıyor. Amerika’nın Sesi muhabiri Peter Fedynsky, New York’un Brooklyn semtinde yaşayan Amerikalı Müslümanlar'ın daha aktif siyasi katılım içine girdiklerini, bundan yüzden de bu bölgelerden seçilmek isteyen siyasetçilerin kampanyalarını bu seçmen gruplarına yönelttiğini bildiriyor

New York’taki Arap-Amerikan Birliği, bir süre önce Brooklyn’de bir okulda “Adayınla Tanış” toplantısı düzenledi. Toplantıda seçmenler yerel yönetimlere seçilmek isteyen adayları tanıma ve seçim kaydı yaptırma fırsatı buldu. Şarkıcı ve söz yazarı Omnia Hegazy, ilk kuşak Amerikalı Müslüman. Hegazy, seçme hakkına sahip olarak kendi toplumuyla ilgili siyasetçilerin cehaletinin azalacağını düşünüyor.

“Maruz kaldığımız ayrımcılıktan, her gün yaşadığımız sorunlardan, sıkıntılardan haberleri yok. Bundan dolayı bu politikacıların toplumumuz, kim ve ne olduğumuz, herkes gibi Amerikalı olduğumuz hakkında bir şeyler öğrenmeleri kendi çıkarlarına hizmet eder.”

New York Eyalet Meclisi üyeliği için kampanya yürüten Cumhuriyetçi Partili Tom McCarthy, sırf dinleri yüzünden Amerikalı Müslümanlar’ın New York polisi tarafından izlendiği iddialarından fazla haberdar değilmiş. Ama şimdi Müslüman seçmenlerini dinlemeye hazır olduğunu söylüyor: “Öncelikle göçmen bir toplum. Ama çoğu daha seçmen kaydı yaptırmamış. Zamanla bu durum değişecek. Toplum bireyleri artan bir şekilde vatandaşlığa alındıkça seçmen kaydı yaptırmaya başlayacaklar.”

McCarthy, Eyalet Meclisi’ndeki Demokrat Partili rakibi Alec Brook-Krasny’nin sandalyesini kazanmaya çalışıyor. Brook-Krasny de Rusya göçmeni bir Yahudi. Kendisi de din özgürlüğü için mücadele verdiğini, bundan dolayı Müslümanların din özgürlüğüne önem verdiğini söylüyor: “Eğer diğer grupların özgürlüklerini ellerinden alırsak, birbirimizi özgürlüklerimizden mahrum edersek, burayı da geldiğimiz ülkelere çeviririz. Bu durumda Amerikan rüyasını yaşayamayız.”

New York Arap-Amerikan Birliği’nin yöneticisi Linda Sarsour, Brooklyn’deki bir seçim bölgesinde tek başına 2 bin yeni Müslüman’ın seçmen kaydı yapmasını sağladıklarını belirtiyor: “Sandık başına gideceğiz. Seçtiğimiz kişilerin bu yerlere getirilmesini ve bu yerlerde kalmasını sağlayacağız.”

Arap-Amerikan Birliği, büyük oy potansiyeliyle siyasetçilerin kendilerine verdiği vaatleri yerine getireceğini umuyor.
XS
SM
MD
LG