Erişilebilirlik

Basına Göre Microsoft Eleman Çıkartmaya Hazırlanıyor


Microsoft'un, insan kaynakları ve mühendislik birimlerindeki bazı pozisyonlar dahil binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığı belirtiliyor. İddia çeşitli basın kuruluşlarında yer aldı.

Amazon ve Meta Platforms gibi şirketler, azalan talep ve kötüleşen küresel ekonomik görünüm nedeniyle çok sayıda kişiyi işten çıkaracaklarını açıklamıştı. Microsoft'ta beklenen işten çıkarmalar ABD teknoloji sektöründeki işten çıkarmaların son ayağını oluşturacak.

Microsoft'un bu adımı, sektördeki işten çıkarmaların devam edebileceğine işaret ediyor.

Mali hizmetler firması Morningstar analistlerinden Dan Romanoff "Büyük resme bakıldığında Microsoft'ta görülen bir diğer işten çıkarma dalgası, ortamın iyiye gitmediğini ve kötüleşmeye devam etmesinin olası olduğunu gösteriyor" dedi.

İngiliz Sky News, adını açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberinde Microsoft'un işgücünün yüzde 5'i kadarına yani 11 bin pozisyona son vermeye hazırlandığını bildirdi.

Bloomberg News'a göre şirket mühendislik biriminde bir dizi işten çıkarma planlıyor. Haber kuruluşı Insider da Microsoft'un eleman istihdamını üçte bir oranında azaltabileceğini belirtti.

İşten çıkarmaların bu kez geçen yıllardakilere oranla daha büyük olması bekleniyor.

Microsoft ise haberlerle ilgili yorum yapmayı reddetti.

30 Haziran itibariyle Microsoft'un 122 bini ABD'de, 99 bini diğer ülkelerde olmak üzere toplam 221 bin tam zamanlı çalışanı vardı.

Kişisel bilgisayar piyasasında birkaç çeyrektir yaşanan düşüşün, Windows ve cihaz satışlarını etkilemesinin ardından Microsoft, bulut sistemi Azure'un büyüme rakamlarını koruma konusunda baskı altında.

Geçen yıl Temmuz ayında az sayıda pozisyona son verildiği açıklanmıştı. Ekim ayında haber kuruluşu Axios, Microsoft'un binden daha az çalışanı çeşitli birimlerden çıkardığını yazmıştı.

Üç aylık sonuçlarını 24 Ocak'ta açıklayacak olan Microsoft'un hisseleri, öğleden sonraki işlemlerde az da olsa yükseldi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG