Erişilebilirlik

Bernanke Hükümet Harcamalarında Kesintiye Karşı Çıktı


Ben Bernanke
Ben Bernanke

Amerika Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke Kongre üyelerinden hükümet harcamalarında büyük miktarda kesinti yapmamalarını istedi.

Kongre’de konuşan Bernanke, Amerika’daki ekonomik durgunluğun tahmin ettiklerinden daha derin olduğunu söyledi. Bernanke Temsilciler Meclisi ve Senato üyelerine, Amerikan ekonomisindeki iyileşmenin bozulmasının “an meselesi olduğu” uyarısında bulundu. Ancak Bernanke, gerektiğinde Merkez Bankası'nın müdahaleye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Amerika Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin açıklaması kısa bir süre içinde piyasalarda ilaç gibi geldi ve dünden bu yana düşme eğiliminde olan Amerikan borsaları gün ortasında toparlamaya geçti.

Kongre federal hükümet harcamalarında 1 buçuk trilyon dolarlık kesinti yapmayı planlıyor. Ancak Merkez Bankası Başkanı Bernanke, büyük kesintilerin Kongre’yi zaten yavaş olan ekonomik düzelmeyi tehlikeye sokabileceğini vurguladı.

Bernanke ayrıca işsizliğin azalmasının da yavaş olacağı tahmininde bulundu. Halen işsizlik oranının yüzde 9’larda seyrettiği Amerika’da 14 milyon kişi işsiz.

XS
SM
MD
LG