Erişilebilirlik

CANLI BLOG- İdlib'de Türk Güçlerine Saldırı

İdlib'de Türk güçlerinin hedef alındığı hava saldırı sonrasındaki gelişmeleri buradan izleyebilirsiniz

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 9 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur" dedi.

Doğan'ın açıklamasının hemen öncesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, İdlib'deki gelişmelerle ilgili olarak acil güvenlik toplantısı yapılmıştı.

Reuters haber ajansı, iki Türk kaynağa dayandırdığı haberinde toplantının Rus ya da Suriye hükümet güçlerince Türk askerlerine yönelik saldırı nedeniyle düzenlendiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı'nda güvenlik toplantısı

Cumhurbaşkanlığı'ndan paylaşılan bilgilendirme notunda ise, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurmaylarıyla bir güvenlik toplantısı gerçekleştirmiştir. 2 saat önce başlayan toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Hatay Valisi Doğan, "Şehitlerimizi ve yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan içeri aldık" dedi. Doğan AA'ya yaptığı açıklamada, yaralılarla ilgili kan ihtiyacı olmadığını da bildirdi. Doğan, "Hemşehrilerimden müsterih olmalarını, hastanelerin etrafında herhangi yığılma olmamasını buradan istirham ediyorum" ifadesini kullandı.

Doğan, TSK'nin İdlib'deki Baylon bölgesinde saldırıya uğradığını açıkladı.

https://www.amerikaninsesi.com/a/idlibde-tsk-unsurlarina-hava-saldirisi/5307304.html

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: 'Hayatını Kaybeden Türk Askeri Sayısı 34'

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise hayatını kaybeden Türk askerlerinin sayısını 34 olarak ifade etti.

İdlib'deki gelişmeler üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesi yaptı.

CHP'de Kılıçdaroğlu Başkanlığında Değerlendirme Toplantısı

Ana muhalefet partisi CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Ankara'da parti yönetimince bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Hatay vekilleriyse bölgeye gönderildi. CHP yarın da olağanüstü MYK toplantısı yapacak.

Akşener'den acilen Ankara'ya dönme kararı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yarınki il, ilçe ziyaretleri programlarını iptal ederek Ankara'ya dönme kararı aldı. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de telefon görüşmesi yaptı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG