Erişilebilirlik

CANLI BLOG- İdlib'de Türk Güçlerine Saldırı

İdlib'de Türk güçlerinin hedef alındığı hava saldırı sonrasındaki gelişmeleri buradan izleyebilirsiniz

Erdoğan Hasan Ruhani ile telefonda görüştü

Reuters: İran devlet televizyonu Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, telefon görüşmesinde, İdlib’deki durum ve bölgedeki teröristlerin varlığı da göz önünde bulundurularak masum insanların korunması gerektiğini söylediğini bildirdi.

İdlib'de Hayatını Kaybeden Asker İçin Gaziantep’te Tören

Suriye’de Esat güçlerinin hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden Piyade Uzman Onbaşı Veysel Günay’ın cenazesi, memleketi Gaziantep’te düzenlenen törenle toprağa verildi.

Törene Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Davut Gül, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osman, AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, bürokratlar, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gaziantep İl Müftüsü Yardımcısı Ramazan Yıldırım’ın öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından askerler tarafından omuzlara alınan Günay’ın cenazesi, Boğaziçi Mahallesinde bulunan aile mezarlığında toprağa verildi.

Kılıçdaroğlu: 'Millet İttifakı'nın İktidarında Şehitler Tepesi Boş Kalacak'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezi çıkışında gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yaptığı konuşmayı eleştiren Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "Şehitler tepesi boş kalmayacak" sözlerine, "Millet İttifakı'nın iktidarında şehitler tepesi boş kalacak" diyerek yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "Daha şehitlerimiz toprağa verilmedi ama bugün, Erdoğan'ın yaptığı konuşma, beni derinden yaralamış durumda. Bir ülke, böyle yönetilemez. Cenazeler defnedilmeden, bu nasıl bir konuşmadır, bu nasıl kahkahadır? Derdi benim. Sen benden ne istiyorsun. Şehitlerimiz var. Şu memlekete başsağlığı dileyim. Acı günde bari hiç değilse kavga etmeyelim. Yaralarımızı saralım, oturup düşünelim. Bunların hiçbirisi yok, beni üzen bu. Ben buradan bütün milletime söz veriyorum. Millet İttifakı'nın iktidarında şehitler tepesi boş kalacak. Niçin oradayız diye defalarca söyledim. Yine söylüyorum yazık günah değil mi bu askerlerimize? Ne için savaşıyorlar?Türkiye'nin başına bu belayı niye açtınız siz? Ben bunları şimdi konuştuğum için çok üzgünüm. Millete bir başsağlığı dileyin. Bunları bir kenara atmışsınız sanki olağan bir iş gibi. Bu meclis niye var. Meclis toplansın, Sayın Erdoğan gelsin açıklama yapsın. Kendisine o yetkiyi verenin bu meclis olduğunu bilmiyorum mu? Emin olun çok ama çok üzgünüm. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

Suriye Gözlemevi: 'Türkiye'nin Saldırısında 48 Suriye Askeri Öldü'

Suriye Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada son 24 saatte Türk ordusunun düzenlediği operasyonlarda İdlib ve çevresinde 48 Suriye askerinin öldüğü belirtildi. Gözlemevi bir yandan Rus ve Suriye uçaklarının Serakib kasabasına yönelik hava operasyonlarının da sürdüğünü iddia etti.

Öte yandan Hizbullah, Esad rejimine destek vermek amacıyla Suriye'de çatışan 30 militanın Türk ordusunun operasyonunda öldüğünü açıkladı. Hizbullah militanlarının Serakib yakınlarında konuşlanmış oldukları belirtildi.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG