Erişilebilirlik

Çavuşoğlu Pelosi'yi Eleştirdi


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçimleri kaybetmesi halinde görevi barışçı şekilde devretme taahhüdü vermeyi reddeden ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik eleştirileri sırasında “Türkiye’de değilsiniz” diyen Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’ye tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Pelosi’ye yönelik olarak “Türk Milletinin iradesine saygı duymayı öğreneceksiniz” dedi.

Çavuşoğlu, Türkçe ve İngilizce olarak paylaştığı ve Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’yi de etiketlediği mesajında “İbretlik cehaletiyle @SpeakerPelosi’nin ABD Temsilciler Meclisi Başkanlığına kadar yükselmesi esas Amerikan demokrasisi adına kaygı vericidir. Türk Milletinin iradesine saygı duymayı öğreneceksiniz” ifadelerini kullandı.

Nancy Pelosi, Başkan Trump’ı eleştirdiği konuşmasında "Kimlere hayranlık duyduğunu biliyoruz. Putin’e, Kim Jong Un’a, Türkiye’de Erdoğan’a hayranlık duyuyor” diye konuşan Pelosi, “Ancak kendisine hatırlatırım. Kuzey Kore’de değilsiniz, Türkiye’de ya da Rusya’da değilsiniz Sayın Başkan. Bu arada Suudi Arabistan’da da değilsiniz. Amerika Birleşik Devletleri’ndesiniz. Burası bir demokrasi. Neden bir an için ettiğiniz başkanlık yeminine ve ABD Anayasası’na bağlı kalmayı denemiyorsunuz” demişti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG