Erişilebilirlik

CHP İl Binası Yakınına İsabet Eden Mermi Tartışılıyor


Geçtiğimiz hafta İYİ Parti İstanbul il binasına isabet eden mermilerden sonra bu sabah da Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Başkanlığı yakınlarına mermi düşmesi siyaseti yeniden hareketlendirdi.

Dün akşam milletvekili listeleri çalışmaları nedeniyle Ankara’da kalan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sabah beş sularında “silahlı saldırı” haberini aldıktan sonra otomobille İstanbul’a geldi.

İlk incelemelerinden sonra yazılı bir açıklama yayınlayan Kaftancıoğlu, “Bugün saat 05.00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Binada görev yapan nöbetçi polis memuru ile binanın bulunduğu alandaki özel güvenlik görevlisinin ifadelerine göre olayda 6-7 el ateş edilmiştir. İlk belirlemelere göre İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahallinde boş kovanlar bulunmuştur” ifadelerini kullandı.


Kaftancıoğlu: İl başkanlığına saldırı olabileceğine dair herhangi bir duyumumuz yoktu"

Daha sonra kameraların karşısına geçerek gazetecilere yeni bir açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, “İl başkanlığına saldırı olabileceğine dair herhangi bir duyumumuz yoktu. Geçen hafta İYİ Parti'ye yapılan saldırıdan sonra bu tip saldırıların olabileceğini ön görmesek de olursa şaşırmayacağımızı biliyorduk. Şaşırmadık da. Biz de en az sizin kadar merak ediyoruz bu saldırının ne amaçla ve kimler tarafından yapıldığını. Umarım bu sorunun cevabını vermesi gerekenler bu süreci olması gerektiği gibi araştırıp, doğru neyse ona ulaşması gerekenler bir an önce bunu bulurlar” dedi.

Kaftancıoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile yaptığı telefon görüşmesinde olayla ilgili tahkikatın devam ettiğini ve kamera kayıtlarının incelendiği bilgisini aldığını dile getirdi.

İstanbul Valiliği: “Havaya ateş açıldı”

İstanbul Valiliği ise yayınladığı açıklamada incelenen kamera kayıtlarının Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedef alan bir saldırı olmadığını gösterdiğini açıkladı.

Açıklamada, “Elde edilen kamera görüntülerinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'ndan TEM Otoyolu Edirne istikametine otoyolun ikinci şeridinde hızla seyreden bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda, yol kenarında 2 adet kovan bulunmuştur” ifadeleri kullanıldı.

İYİ Parti binası da hedef alınmıştı

Geçtiğimiz Cuma günü de İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na mermi isabet etmişti.

İstanbul polisi tarafından olayla ilgili gözaltına alınıp savcılık tarafından serbest bırakılan bir inşaat işçisi, çalıştığı inşaattan hırsızlık yapmak isteyen kişileri kovalarken 7-8 el ateş açtığını ancak o mermilerin il binasına gideceğini tahmin etmediğini söylemişti.

Saldırı sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı suçlamış, Erdoğan ise polisin soruşturması sonrası İYİ Parti liderinden suçlamaları için özür dilemesini istemişti.

Erdoğan’ın açıklamaları sonrası dün partisinin grup toplantısında konuşan Akşener bir avuç mermiyi yere atarak, “Bunca tehdide direndikten sonra şimdi bizi bu kurşun mu korkutacak? Bunca ahlaksızlığa göğüs gerdikten sonra bizi bu kurşun mu sindirecek? Bu millet, 15 Mayıs sabahı 21 yıldır kendine biçilen deli gömleğini yırtıp atacak” ifadelerini kullanmıştı.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG