Erişilebilirlik

CANLI BLOG: Türkiye Gündemi - İşsizlik Nisan'da 74 bin kişi artarak 3 milyon 585 bin kişi oldu

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı Nisan'da bir önceki aya göre 74 bin kişi artarak 3 milyon 585 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise yüzde 10,2 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,1 iken kadınlarda yüzde 14,3 olarak tahmin edildi

13:59 17.4.2023

HDP'nin Bayram Programı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve heyetlerin Ramazan Bayramı’nın birinci günü olan 21 Nisan Cuma günü deprem bölgelerinde depremzedelerle bayramlaşacağı açıklandı. Program kapsamında; Eş Genel Başkan Sancar ve milletvekili Tülay Hatimoğulları Hatay’da, Sırrı Süreyya Önder ve Ali Kenanoğlu Adıyaman’da, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Hişyar Özsoy Pazarcık ve Elbistan’da, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve HDP Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Feleknas Uca ise Malatya’da olacak.

14:47 17.4.2023

YSK Başkanı seçmen sayılarını açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener yaptığı açıklamada yurt içi ve yurt dışındaki seçmen sayılarını açıkladı, kurulacak sandık sayıları ve oy pusulalarının dağıtımıyla ilgili bilgiler aktardı, deprem bölgesindeki çalışmalara da değindi

15:22 17.4.2023

5 Milyona Yakın Seçmen İlk Kez Oy Kullanacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, yurtiçi seçmen sayısının 60 milyon 697 bin 843 olduğunu, bunun yüzde 50,6'sını kadın seçmenlerin oluşturduğunu bildirdi. Yurtiçindeki seçmenlerin yüzde 49,4'ünün erkek olduğunu belirten Yener ilk kez oy kullanacak seçmen sayısının ise 4 milyon 904 bin 672 olduğunu kaydetti.

Yener, düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde ilk kez oy kullanacak bu seçmen sayısına ilaveten 47 bin 523 seçmenin de 28 Mayıs 2023 tarihinde ilk kez oy kullanacağını ekledi.

421 ilçede seyyar sandıklar kurulacağını açıklayan YSK Başkanı, bu seyyar sandıklarda oy kullanacak toplam seçmen sayısını 6 bin 215 olarak açıkladı. Ayrıca cezaevinde tutuklu ve hükümlü olan seçmen sayısının 53 bin 172 olduğunu, gümrüklerde ise 4 bin 671 gümrük sandık kurulu kurulduğunu bildirdi.

21:02 17.4.2023

İYİ Parti Seçim Beyannamesinde Neler Vadetti?

İYİ Parti’nin “Adil Türkiye, Saygılı Türkiye, Nitelikli Türkiye, Güçlü Türkiye” başlıklarında açıkladığı seçim beyannamesinde, “sosyal devlet” ilkesi açısından yurttaşlar arasında eşitliği sağlamayı amaçlayan projelere yer verildi. Bunun yanısıra İYİ Parti, kamudaki işleyiş, kadınlar, çocuklar, gençler gibi sosyal gruplar, kalkınma odaklı ekonomi, dış politika ve medya başlıklarında da vaatlerde bulundu.

İYİ Parti’nin 184 maddede özetlediği ancak illere göre özel çevre, tarım, afet gibi başlıklara da sahip 3 bin maddelik seçim beyannamesinde, Millet İttifakı kapsamında parlamenter sisteme geçilmesi ve Cumhurbaşkanı’nın yetkilerine sınırlama getirilmesi vaatleri korundu. Beyannamede, Millet İttifakı’nca 30 Ocak’ta açıklanan “Ortak Politikalar Metni” uyarınca seçim mevzuatında değişiklik yapılması, yüzde 3’lük ülke barajı, siyasi etik kanunu çıkarılması gibi pek çok ortak hedefe yer verildi.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG