Erişilebilirlik

CANLI BLOG: Türkiye Gündemi - İşsizlik Nisan'da 74 bin kişi artarak 3 milyon 585 bin kişi oldu

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı Nisan'da bir önceki aya göre 74 bin kişi artarak 3 milyon 585 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise yüzde 10,2 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,1 iken kadınlarda yüzde 14,3 olarak tahmin edildi

09:36 17.4.2023

Seçime Bir Aydan Az Bir Süre Kaldı

Türkiye'de 14 Mayıs'ta düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine bir aydan az bir süre kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde eğer ilk turda hiç bir aday yüzde 50'nin üzerinde bir oy alamazsa ikinci tur seçime gidilecek. Seçimin ikinci tur oy verme işlemi, 28 Mayıs'ta olacak.

09:55 17.4.2023

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Bugün İstanbul'da

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul'da Ataşehir'de inşa edilen Finans Merkezi'nin açılış törenine katılacak. Erdoğan ayrıca Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Anahtar Teslimi ile 2. ve 3. Etaplarda Kentsel Dönüşüm Başlangıç Törenleri'de olacak.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da bugün İstanbul'da önce Çatalca'da yerli üreticilerle biraraya gelecek ardından da Beylikdüzü ilçesinde iftar programına katılacak.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu sabah Ankara'da milletvekili adayı Omur Hondoroğlu'nun seçim koordinasyon merkezinin açılışına katılacak.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ın da bugün Gaziantep ve Şanlıurfa'da çeşitli programlara katılacağı açıklandı.

10:53 17.4.2023

Beştaş'ın tedavisi sürüyor 

Seçim çalışmalarını yürüttüğü sırada geçtiğimiz Perşembe günü Karayazı'da trafik kazası geçiren HDP Grup Başkanvekili ve Yeşil Sol Parti Erzurum milletvekili adayı Meral Danış Beştaş'ın tedavisi, Ankara'da hastanede devam ediyor.

HDP'den verilen bilgiye göre; Meral Danış Beştaş’ın seçim kampanyası, tedavi gördüğü süre içinde bir grup HDP'li milletvekili tarafından devam ettirilecek.

11:22 17.4.2023

Demirtaş PKK’ya Silah Bıraktırabilir mi?

Demirtaş, avukatları tarafından kullanılan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili tartışmaları bir kez daha gündeme taşıdı. “Halkımıza sözümüz olsun, çatışmadan beslenen Erdoğan rejimi sonrasında PKK'nın Türkiye'de tümüyle silah bırakması için elimizden geleni yapacağız ve mutlaka başaracağız” açıklaması yapan Demirtaş’a, PKK tarafından olumlu ya da olumsuz bir tepki gelmedi. Peki Demirtaş’ın bu açıklaması ne kadar gerçekçi? Demirtaş örgüte silah bıraktırabilir mi?

Haberin devamı için tıklayınız...

Daha fazla

XS
SM
MD
LG