Erişilebilirlik

CANLI BLOG: Türkiye Gündemi - İşsizlik Nisan'da 74 bin kişi artarak 3 milyon 585 bin kişi oldu

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı Nisan'da bir önceki aya göre 74 bin kişi artarak 3 milyon 585 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise yüzde 10,2 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,1 iken kadınlarda yüzde 14,3 olarak tahmin edildi

22:30 7.6.2023

Babacan ile Davutoğlu "ortak grup" için buluşuyor

ANKARA — TBMM'de 15 sandalye sahibi Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ile 10 sandalye sahibi Gelecek Partisi'nce ortak grup kurulabilmesi konusunda gözler Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun ikili görüşmesine çevrildi.

Türkiye'nin 28. Dönem TBMM Genel Seçimi için sandığa gittiği 14 Mayıs öncesinde Nisan ayı başında Millet İttifakı çatısı altında "ittifak içinde ittifak" modelinde uzlaşma sağlayamamış partiler arasında grup görüşmeleri yapılması sözkonusuydu. Bu kapsamda Saadet Partisi, DEVA Partisi ile Gelecek Partisi arasında grup kurulması konusunda müzakereler yürütüldü.

İlk açıklamasında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, grup kurmaya sıcak baktığını söylemişti. Ancak Saadet Partisi'nin, kendi logosuyla varlığını Milli Görüş'ün mirasçısı görme iddiasıyla şu noktada grup kurulmasına katılmama kararı aldığı öğrenildi.

22:28 7.6.2023

Cumhur İttifakı'nın adayı Numan Kurtulmuş TBMM Başkanı seçildi

ANKARA — TBMM Başkanlığı'na bugün Cumhur İttifakı'nın adayı Numan Kurtulmuş salt çoğunluk yeterliliğiyle üçüncü turda seçildi.

TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'nin yönettiği TBMM Genel Kurulu'ndaki başkan seçimi sürecinde üç tur da tamamlandı.

İlk turda, AKP İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş 317, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl 131, Yeşil Sol Parti (YSP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç 51, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı 42, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu 16, Saadet Partisi'nin destek verdiği Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun 20, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay 3 oy aldı. Boş oy kullanılmadı ancak 6 oy geçersiz sayıldı.

İkinci turda AKP'li Kurtulmuş 321, CHP'li Bingöl 131, Yeşil Sol Parti'li (YSP) Hatimoğulları Oruç 51, İYİ Parti'li Paçacı 41, DEVA Parti'li Yeneroğlu 15, Gelecek Partisi'nden Yazıcı Özbudun 21, TİP'li Can Atalay 3 oy aldı. Boş oy kullanılmadı ancak 3 oy geçersiz sayıldı.

22:23 7.6.2023

Hakan Fidan’ın dışişleri bakanlığı diplomasiyi nasıl şekillendirecek?

WASHINGTON — Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) 13 yıllık eski başkanı Hakan Fidan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabinesinde Dışişleri Bakanı olarak atanması, uluslararası arenada ses getiren büyük bir değişim olarak görülüyor.

Fidan’ın istihbarat kariyerinde attığı adımlar, diplomatik temasların ve Türkiye’nin dış politikasının belirleyici faktörlerinden biriydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye’nin sır küpü” olarak tanımladığı Hakan Fidan için Dışişleri Bakanlığı, küresel sahnede yepyeni bir rol.

Fidan’ın özgeçmişi Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde ve çeşitli basın organlarında yer aldı. MİT başkanlığından önce Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) Başkanı, Başbakanlık Dış Politika ve Güvenlik Konularından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi, Başbakan Özel Temsilcisi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi görevlerinde bulundu.

13:24 7.6.2023

Bugün TBMM'de Başkanlık Divanı seçim günü

TBMM Başkanlığı'na bugün Cumhur İttifakı'nın adayı Numan Kurtulmuş'un salt çoğunluk yeterliliğiyle üçüncü turda seçilmesi bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu'nda bugün saat 14.00 itibariyle ilk olarak daha önce bakanlıklarda devir teslim yapılmadığı gerekçesiyle 2 Haziran Cuma günkü yemin törenine katılmamış, 16 AKP'li isim milletvekili yeminini edecek.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG