Erişilebilirlik

İran'a Eski FBI Ajanı İçin 1,4 Milyar Dolar Tazminat Cezası


İran'a gittikten sonra kaybolan eski FBI Ajanı Robert Levinson
İran'a gittikten sonra kaybolan eski FBI Ajanı Robert Levinson

Amerika’da bir mahkeme, 2007 yılı Mart ayında İran’a gittikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan eski FBI ajanı Robert Levinson’un ailesine, İran’ın 1,4 milyar dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Mahkeme, İran hükümetinin aileye 107 milyon dolar maddi, 1,3 milyar dolar da manevi tazminat ödemesine karar verdi. Levinson ailesi karardan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Aile tarafından yapılan açıklamada, bu kararın Levinson’ın İran tarafından kaçırılması ve 13 yıldan fazla süre boyunca “inanılmaz acılar çekmesinin” karşılığında verildiğini dile getirdi. Açıklamada, “Hakimin kararı Bob’u eve geri getirmeyecek ancak İran bugüne kadar yaptıklarının sonuçlarıyla yüzleşmedi. Bu kararın, İran’ın geleceğe yönelik bu tarz rehin alma girişimleri açısından bir uyarı olmasını umuyoruz. Robert için mümkün olan her yoldan adaletin yerini bulmasını istedik” ifadeleri yer aldı.

İran’ın Birleşmiş Milletler Temsilcisi, mahkemenin kararına ilişkin herhangi bir yorum yapmadı.

İran tarafından daha önce yapılan açıklamada, Levinson’ın İran’da olmadığı ve yıllar önce ülkeden ayrıldığı ifade edilerek iddialar reddedilmişti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG