Erişilebilirlik

Kaddafi Zaviye Kentini Geri Alamadı


Kaddafi Zaviye Kentini Geri Alamadı
Kaddafi Zaviye Kentini Geri Alamadı

Libya’nın Zaviye kentinde muhalif güçler, hükümet kuvvetlerinin saldırısını püskürttü. Zaviye, kenti Muammer Kaddafi’nin kontrol altında tutmaya çalıştığı Trablus’un 50 kilometre batısında bulunuyor.

Zaviye’deki bir muhalefet lideri Amerika’nın Sesi’ne Kaddafi’ye bağlı birlikler ve tankların Pazartesi akşamı kente girdiğini ancak bazılarının öldürüldüğünü, diğerlerinin de birkaç saat sonra kaçmak zorunda kaldığını açıkladı. Ancak aynı lider, ellerinde Trablus’a girip Kaddafi’yi devirecek sayıda silah olmadığını söyledi.

Görgü tanıkları, hükümet kuvvetlerinin ülkenin üçüncü büyük kenti Misrata dışında mevzilenerek kenti geri almaya hazırlandığını bildiriyor. Saf değiştiren askeri birlikler tarafından desteklenen Kaddafi karşıtı güçler ülkenin tüm doğusuyla batıdaki bazı yerleri ele geçirmiş bulunuyor.

Görgü tanıklarına göre Bingazi’de Libya savaş uçakları ülkenin ikinci büyük kentini bombalamaya çalıştı ancak uçaksavar ateşi açan muhalif güçler tarafından püskürtüldü. Savaş uçakları daha sonra yine doğudaki Ajdabiya kentinde bir silah deposunu bombaladı.

XS
SM
MD
LG