Erişilebilirlik

Kaddafi Üzerinde Uluslararası Baskı Artıyor


Kaddafi Üzerinde Uluslararası Baskı Artıyor
Kaddafi Üzerinde Uluslararası Baskı Artıyor

Libya lideri Muammer Kaddafi üzerinde uluslararası baskı artıyor.

BM Genel Kurulu, bu akşam Libya'nın İnsan Hakları Konseyinden çıkarılmasını öngören karar tasarısını görüşecek.Tasarı, Libya'daki insan hakları ihlallerinden derin kaygı duyulduğunu belirtiyor.

Kaddafi ve yakınlarının malvarlıklarını donuduran ülkeler listesine Avusturya da katıldı. Libya’nın Avusturya bankalarında en az 1 milyar 600 milyon dolar hesabı olduğu tahmin ediliyor.

Almanya, Kaddafi’nin oğullarından birine ait olan 2 milyon 800 bin dolarlık banka hesabını dondurduğunu bildirdi.

Amerika’nın BM Büyükelçisi Susan Rice, Washington’un Kaddafi üzerinde ekonomik ve siyasi baskıyı sürdüreceğini söyledi. Rice, yaptığı söyleşilerde Amerika’nın hedefinin Kaddafi’nin iktidar gücünü zayıflatmak olduğunu açıkladı.

Amerikalı yetkililer, Kaddafi’nin muhalif güçlere karşı hava kuvvetlerini kullanmasını önlemek için uçuş yasağı dahil tüm seçeneklerini ele aldıklarını bildiriyor. İngiltere Başbakanı David Cameron, Londra’nın da Libya için uçuş yasağı öngören bir plan üzerinde çalıştığını açıkladı.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez ise Kaddafi’yi kınamayacağını söyledi ve Amerika’nın petrolünü çalmak için Libya’yı istila etmeye hazırlandığını iddia etti.

XS
SM
MD
LG