Erişilebilirlik

Tahrir Meydanında Direniş Sürüyor


Tahrir Meydanında Direniş Sürüyor
Tahrir Meydanında Direniş Sürüyor

Mısır polisi Kahire’nin Tahrir Meydanında protesto kampı kurmaya çalışan göstericileri dağıtmak için gözyaşartıcı bomba kullandı.

Amerika’nın Sesi muhabiri, göstericilerin gaz bombalarından korunmak için çevrede sığınacak yer aradıklarını bildirdi. Binlerce hükümet karşıtı gösterici meydanı kontrol altında tutmayı başarırken bazılarının çadırlar kurduğu ve bazılarının da trafiği engelledikleri bildiriliyor.

Meydana girmeye çalışan diğer gösterici gruplar ise polis tarafından püskürtüldü.

Amerika’nın Sesi muhabiri ve ekibi polisin meydana yürüyüşünü filme çekerken kızgın bir grubun saldırısına uğradı. Kameraları almaya çalışan grup, Amerika’nın Sesi aracını taşa tuttu ve ekip meydandan ayrılırken motorsikletlerle takip etti. Olayda yaralanan olmadı.

Bir gün önce lastik mermi, gözyaşartıcı bomba ve cop kullanan polis kısa bir süre için meydanı göstericilerden temizlemişti. Çatışma sırasında bazı göstericiler polise kaldırım taşlarını atmış ve bir polis aracını ateşe vermişti.

Ancak Cumartesi günü binlerce gösterici yeniden meydana girmiş ve polisi çekilmeye zorlamıştı.

Mısır Sağlık Bakanlığı yetkilileri çatışmalarda 23 yaşında bir gencin aldığı kurşun yaraları sonucu öldüğünü, aralarında çok sayıda polis ve gazetecinin de bulunduğu 676 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yeni olaylar gelecek hafta başlayacak ve Mart ayına kadar sürecek parlamento seçimleri öncesine rastlıyor. Seçimlerle kurulacak hükümetin başlıca görevi ise yeni anayasayı hazırlamak olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi ise ondan sonra yapılacak.

Göstericiler askeri yönetimin demokratik reformları hızlandırmasını istiyor.

Mısır’ı eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in Şubat ayında devrilmesinden bu yana askeri bir konsey yönetiliyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG