Erişilebilirlik

Kanye West’in Twitter Hesabı Yine Askıda


Rap şarkıcısı Kanye West’in Twitter hesabı bir kez daha askıya alındı. Nazi sembolü swastika (gamalı haç) ile Davut Yıldızı’nın iç içe geçtiği bir fotoğrafı paylaşan şarkıcının hesabı daha önce de antisemitik (Yahudi düşmanı) paylaşımları sebebiyle askıya alınmıştı.

Twitter’ın CEO’su Elon Musk hesabın askıya alındığını doğruladı. Musk, Kanye West’in “son tweetim” diyerek yaptığı paylaşımına, “Ben elimden geleni yaptım. Buna rağmen şiddete teşvik kuralımızı ihlal etti. Hesap askıya alınacak” yanıtını yazdı.

Kanye West son haftalarda Twitter hesabından antisemitik paylaşımlarda bulunmuş ve Perşembe günü de komplo teorilerini savunan Alex Jones’la bir röportaj sırasında Hitler’den övgüyle söz etmişti.

Sosyal medya platformlarındaki hesapları askıya alınan Kanye West’le Adidas gibi şirketler de ilişkilerini ve sponsorluk anlaşmalarını iptal etmişti.

“Musk’ın adımları Twitter’da aşırıcıları güçlendirdi”

İş adamı Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra sosyal medya platformunda daimi yasaklardan kaçınmak istediğini ve Twitter’ın faaliyet gösterdiği ülkelerde yasaları çiğnemediği sürece ifade özgürlüğüne izin verilmesi gerektiğini savunmuştu.

Ancak insan hakları izleme örgütleri Musk’ın şirketi satın almasının ardından ırkçı, Yahudi düşmanı söylemlerde bir artış olduğu uyarısında bulunmuştu.

Merkezi New York’ta bulunan İftira ve Karalama ile Mücadele Derneği’nin (ADL) bugün yayınladığı raporda, Elon Musk’ın adımlarının Twitter’da aşırıcıları cesaretlendirdiği savunuldu.

Raporda Twitter’ın daha önce Yahudi düşmanı paylaşımların yüzde 60’ında harekete geçerken bu oranın son iki haftada yüzde 30’a düştüğü kaydedildi.

Avrupa Birliği’nden üst düzey bir yetkili de Elon Musk’ı bu hafta içinde Twitter’ın kullanıcılarını nefret söylemi ve dezenformasyondan korumak için daha fazla adım atması gerektiği konusunda uyarmıştı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG