Erişilebilirlik

Khodorkovsky Yeniden Suçlu Bulundu


Khodorkovsky Yeniden Suçlu Bulundu
Khodorkovsky Yeniden Suçlu Bulundu

Khodorkovsky ve Lebedev suçlamaları reddediyor ve Kremlin’in politikalarına muhalefet ettikleri için cezalandırıldıklarını savunuyor

Rus işadamı Mikhail Khodorkovsky ve ortağı Platon Lebedev, zimmetine mal geçirme suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemede suçlu bulundu. Bir zamanlar Rusya’nın en zengin işadamı olan Khodorkovsky ve ortağı Lebedev’in zimmetine 350 milyon ton petrol geçirdiği ve 25 milyar dolar para akladığı iddia ediliyordu.

İşadamlarını suçlu bulan mahkeme cezalarını henüz açıklamadı.

Khodorkovsky ve Lebedev suçlamaları reddediyor ve Kremlin’in politikalarına muhalefet ettikleri için cezalandırıldıklarını savunuyor.

Khodorkovsky yolsuzluk ve vergi kaçakçılığı nedeniyle sekiz yıl hüküm giymiş durumda. Savcılık Khodorkovsky’e altı yıl daha hapis cezası verilmesini talep etti.

47 yaşındaki Khodorkovsky eski Devlet Başkanı Vladimir Putin döneminde yolsuzluk suçlamasında bulunması, devletin petrol ihracatını kontrol etmesini eleştirmesi ve muhalefet partilerine sessizce destek vermesi nedeniyle Kremlin’in tepkisini toplamıştı. 2003 yılında tutuklanan Khodorkovsky’nin şirketi Yukos vergi cezalarıyla iflasa sürüklenmişti.

XS
SM
MD
LG