Erişilebilirlik

Pentagon’da Ukrayna ile İlgili Savunma Toplantısı


ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin bugün 50 ülkeden savunma yetkililerinin katılımıyla Ukrayna’ya mühimmat ve silah yardımını görüşmek için bir toplantıya evsahipliği yapacak.

Pentagon’da sanal yapılacak toplantıyla ilgili bilgi veren Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, Ukrayna'nın mühimmat, hava savunma, zırh gibi ihtiyaçlarını karşıladığımızdan emin olmak için elimizden gelen herşeyi yapmaya devam ediyoruz" dedi.

ABD, Avrupa Birliği ve NATO yetkilileri, Ukrayna'daki çatışmalar devam ederken hem bu ülkenin hem de kendilerinin mühimmat stoklarını yenileme çabalarını arttırma sözü veriyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ülkesindeki askeri yetkililerle yaptığı son toplantılar hakkında "Mühimmat ve silah tedarikini sürekli olarak gözden geçiriyoruz" dedi.

Odak noktalarının aylardır şiddetli çatışmaların devam ettiği doğudaki Bahmut bölgesi olduğunu belirten Zelenski, “Ukraynalı askeri liderlerin net pozisyonunun, işgalciye mümkün olan en fazla zararı vermek olduğunu” söyledi.

Zelenski önceki gün yaptığı açıklamada ise, ülkesinin geleceğinin Bahmut ve çevresi dahil olmak üzere doğuda devam eden çatışmaların sonucuna bağlı olduğunu söylemişti.

Rusya, Bahmut’u Ukrayna’nın doğusunun tamamının işgali için stratejik önemde görüyor ve bu bölgede saldırılarını yoğunlaştırarak sürdürüyor. Bahmut’taki yoğun çatışmalar nedeniyle her iki taraftan da çok sayıda askerin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG