Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Sarakıp’ı Bastı


Suriye Ordusu Sarakıp’ı Bastı
Suriye Ordusu Sarakıp’ı Bastı

İnsan hakları örgütlerine göre ordu birlikleri bu sabah tank ve zırhı araçlarla kente girdi. Daha sonra kentten silah sesleri geldiği öğrenildi ancak ölü ve yaralı sayısı konusunda bilgi alınamadı.

Sarakıp, Halep’in 20 kilometre güneybatısında, Hatay’dan 60 km uzakta bulunuyor. Dün çoğu Humus’da olmak üzere asker ve polisler 12 kişiyi daha öldürdü.

Bu arada Amerika, Suriye’ye karşı yeni yaptırımlar uygulamaya karar verdi. Hedef Suriye Ticaret Bankası ile Syriatel adlı cep telefonu şirketi. Syriatel Devlet Başkanı Beşar Esat'ın yakınlarından birine ait.

İngiltere’nin BM Büyükelçisi ise, Şam hükümetini halkına karşı acımasız ve haksız bir savaş açmakla suçladı. Philiph Parmah, BM Güvenlik Konseyi toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Suriye’de 2 bin sivilin öldürüldüğünü ve 3 bin kişinin kayıp olduğunu belirterek Şam hükümetini şiddet ve toplu tutuklamalara hemen son vermeye çağırdı.

Suriye’nin BM büyükelçisi Beşar Caferi ise suçlamaları reddetti, Perham’ın açıklamalarını doğru olmadığını önesürdü.

Devlet Başkanı Beşar Esat, ölümlerden, kimsenin ne olduğunu bilmediği silahlı çeteler ve hayali teröristleri sorumlu tutuyor.

XS
SM
MD
LG