Erişilebilirlik

Suriye Ordusu İsyancı Askerlere Saldırdı


Suriye Ordusu İsyancı Askerlere Saldırdı
Suriye Ordusu İsyancı Askerlere Saldırdı

Tank ve helikopterlerle desteklenen Suriye birlikleri, saf değiştiren askerlerin silahlı direnişini ezmek için Rastan kentine saldırdı.

Humus yakınlarında Türkiye’ye giden karayolunun üzerinde bulunan 40 bin nüfuslu Rastan kentinde Suriye ordusundan firar eden yüzlerce asker Halid bin el-Velid adlı bir tabur kurmuş ve güvenlik güçlerine karşı saldırılara girişmişti. Yüzbaşı Abdülrahman Şeyh komutasındaki taburun tankları da olduğu bildiriliyor.

Makineli tüfek ve patlama sesleriyle sarsılan Rastan’da çatışmalar devam ederken insan hakları örgütleri en az 20 kişinin yaralandığını bildiriyor.

Suriye ordusunun Rastan’da düzenlediği saldırıdan bir gün önce , Suriye Dışişleri Bakanı Velit Muallim BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Suriye’deki durumdan silahlı grupları suçladı.

Amerika ve Avrupa Birliği’nin ülkesine uyguladığı yaptırımları da eleştiren Muallim, Washington ve Brüksel’i Suriye halkının temel ihtiyaçlarını ve çıkarlarını tehlikeye atmakla suçladı.

İnsan Haklar Gözlem Örgütü Suriye’nin, yaşanan şiddet olaylarının nedeni olarak sunduğu gerekçeleri reddetti. Örgütün BM Direktörü, tüm bulguların Suriye Hükümeti’nin kendi halkını öldürdüğünü, gözaltına aldığını ve işkence yaptığını gösterdiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG