Erişilebilirlik

Suriye’de Çifte İntihar Saldırısı


Suriye’de Çifte İntihar Saldırısı
Suriye’de Çifte İntihar Saldırısı

Devlet televizyonu Şam’da güvenlik kurumlarına ait iki binayı hedef alan saldırılarda en az 30 kişinin öldüğünü bildirdi

Haberde, çifte saldırının içi patlayıcı madde dolu araçlarla yapıldığı ve yüzden fazla kişinin yaralandığı da belirtiliyor.

Suriye televizyonu arama kurtarma ekiplerinin bina enkazından ölü ve yaralılar çıkardıklarını gösterdi. Görgü tanıklarına göre daha sonra çevredeki semtlerden silah sesleri duyuldu.

Yetkililer, intihar saldırılarından el Kaide militanlarının sorumlu olabileceği görüşünde. Şam hükümeti, son 9 ay içinde, olağanüstü bir çoğunluğu asker ve polisler tarafından katledilen 5,000 kişinin ölümünden de ne olduğu belirsiz “dış mihraklı ve silahlı terörist grupları” sorumlu tutuyor.

Bu arada rejim karşıtları ve demokrasi eylemcileri Arap Birliği gözlemcilerine karşı büyük bir protesto gösterisine hazırlanıyor. Muhalefete göre Şam hükümetinin gözlemcileri kabul etmesini tek nedeni zaman kazanmak.

Yabancı gözlemcilerin varlığını güvenlik kuvvetlerine “öldürme izni” verilmesi olarak niteleyen muhalefet, rejimin, dünya kamuoyunu oyalayarak yeni yaptırımları önlemeye çalıştığını ileri sürüyor.

Suriye’de ordu ve polis birlikleriyle devlet tarafından yönetilen silahlı militanlar bu hafta içinde en az 250 kişiyi öldürdü.


XS
SM
MD
LG