Erişilebilirlik

Washington Eyaletinde Tren Kazası


ABD’nin Washington eyaletinde Amtrak şirketine ait bir tren raydan çıktı. Kaza, Seattle kentinin yaklaşık 64 kilometre güneyinde meydana geldi. Kazada, trenin vagonlarından biri üst geçitten aşağıya, otoyola düştü.

Yetkililer kazada en az altı kişinin hayatını kaybettiğini ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini kaydetti.

Amtrak şirketi, kaza sırasında trende yaklaşık 78 yolcu ile beş çalışan bulunduğunu açıkladı.

Çok sayıda araç otoyola düşen vagon nedeniyle yolda kaldı. Bazı sürücüler yaralandı. Ancak polis ölenler arasında otoyoldaki araç sürücülerinin olmadığını bildirdi.

“Kazaya çarpma neden olmuş olabilir”

Yetkililere göre soruşturmanın ilk bulguları, trenin raydan çıkmadan önce bir şeye çarpmış olabileceğini gösteriyor.

Yerel yetkililer uyarmıştı

Kaza meydana gelmeden önce tren, daha fazla hız yapılmasına imkan vermesi için yeniden yapılandırılmış raylardaki ilk seferini yapıyordu. Raylarda yapılan bu yenilemenin tehlikeli olabileceği konusunda yerel yetkililer uyarıda bulunmuştu.

Amtrak trenlerinin güzergahını ve hızlarını gösteren Transitdocs.com internet sitesine göre tren, kaza öncesinde saatte yaklaşık 130 km hızla seyahat ediyordu.

Ulaştırma Bakanlığı ise 180,7 milyon dolarlık proje ile ilgili bilgi verdi ve bu güzergahtaki maksimum hızın saatte 128km olabileceğini söyledi.

Yeni düzenlenen yol ile yolcu trenlerinin Puget Sound boyunca devam eden virajlı, tek yönlü yolu kullanmak zorunda kalmamaları hedefleniyordu.

Görgü tanığı Daniel Konzelman, otoyolda araba ile seyahat ettikleri sırada tavanı uçmuş ya da ters dönmüş vagonlar gördüklerini söyledi.

Arkadaşlarıyla birlikte yaralılara yardım etmek için vagonlara tırmandıklarını aktaran Konzelman, bazı yaralıların vagonların altında kaldıklarını, yolcular arasında ölenler olduğunu söyledi.

Başkan Trump’tan mesaj

Başkan Donald Trump da Washington eyaletinde meydana gelen kazanın ardından düşüncelerinin ve dualarının trendeki yolcularla olduğunu kaydetti.

Trump, olay yerinde ilk müdahaleyi yapan yardım ekiplerine teşekkür etti ve Beyaz Saray’ın durumu takip ettiğini kaydetti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG