Erişilebilirlik

Yunan Sınırına Göçmenlerin Geri İtilmesine Karşı Özel Harekat Polisi 


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa’ya giden mültecilerin geri gönderilmesinin engellenmesi amacıyla sınıra özel harekat polisinin getirileceğini söyledi. Soylu, "Bin özel harekat polisini Meriç'in tüm sınır sistemine getiriyoruz, tam donanımlı, geri itmeleri engellemek amacıyla" dedi.

Yunanistan sınırında yaşanan gelişmeleri yerinde görmek amacıyla Edirne’ye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sınır bölgesini havadan inceledikten sonra Valiliğe geçti. Burada sığınmacı hareketliği hakkında brifing alan Soylu, valilik çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yunan Sınırına Göçmenlerin Geri İtilmesine Karşı Özel Harekat Polisi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:41 0:00

Soylu, Yunanistan'ın geçen yıl 7 bin 300, bir önceki yıl 7 bin 600 FETÖ'cüyü aldığını belirterek, "Bu çok net ve açıktır. Buna en ufak bir ses çıkarmayanlar bugün tüm insani hakkıyla burada sığınma talep edenlere insani kuralların tamamen dışında davranmaktadırlar. Ne demektir? Sen çiftçilere av tüfeği vereceksin, masum insanların üzerine av tüfeğiyle beraber saldıracaksın." dedi.

Meriç Nehri boyunca, geri itmeleri engellemek amacıyla, özel harekât polislerinin görevlendirileceğini ifade eden Soylu,” Biz niye karşı tarafa gaz sıkalım. Biz insanların geçmesi için, eğer geçmek istiyorlarsa, buyurun geçin. 'Biz engellemiyoruz' diyoruz. Türkiye niye Yunan tarafına gaz sıksın. Gaz sıkan Yunan tarafıdır, bizim karakollarımıza gaz sıkıyorlar. Biz de buna mukabele ediyoruz. Şu andan itibaren, sabah itibarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizle de konuştuk, gerekli tedbirleri de aldık, bin özel harekat polisini, Meriç'in tüm sınır sistemine getiriyoruz, tam donanımlı, geri itmeleri engellemek amacıyla. Tekrar söylüyorum; geri itmeleri engellemek amacıyla tam donanımlı bin özel harekat polisini sabah itibarıyla intikal ettirdik ve zodyak botlarıyla beraber artık orada insanlara kötü muamele edenlere fırsat tanınmayacak. Onların uluslararası kural ihlali çerçevesinde gerçekleşen birtakım girişimlerini engelleyebilecek seviyede kendi sınırlarımızı bu vesileyle bir geri itmeden kurtarabilecek seviyede gerekli tedbirlerimizi aldığımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG