Erişilebilirlik

Zevahiri'den Türk ve Pakistanlılara Ayaklanma Çağrısı


Zevahiri'den Türk ve Pakistanlılara Ayaklanma Çağrısı
Zevahiri'den Türk ve Pakistanlılara Ayaklanma Çağrısı

El Kaide’nin ikinci lider Eymen el Zevahiri 11 Eylül terör saldırılarının yıldönümünde yayınladığı ses kaydında Türkleri ve Pakistanlıları ayaklanmaya çağırdı.

El Kaide’ye ait bir İnternet sitesinde yayınlanan 44 dakikalık ses kaydında Zevahiri Pakistan’daki sel felaketzedelerine yardım çalışmalarının başarısızlığa uğradığını iddia etti. Zevahiri, Pakistan hükümetini yolsuzlukla ve yetkililerini de felaketzedelere yardım etmek yerine ceplerini doldurmakla suçladı.

El Kaide’nin ikinci adamı, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali’yi “hırsız” diye tanımladı ve zamanını Batı’yla ilişkilerini onarmaya çalışmakla geçirdiğini öne sürdü.

Hükümetin selzedelere yardım çalışmalarını eleştiren Pakistanlılar, bazı yetkililerin yardım malzemeleriyle stokçuluk yaptığını iddia ediyor. Hükümet bu iddiaları reddediyor.

El Kaide’nin Mısırlı ikinci lideri Zevahiri ayrıca Türk hükümetini de Afganistan’a asker gönderdiği için eleştirdi. Zevahiri Türk hükümetini Afganistan’da Müslümanların öldürülmesine katılmakla suçladı ve Türk halkından da hükümete karşı ayaklanmasını istedi.

XS
SM
MD
LG