Erişilebilirlik

Libya'nın Zuvariye Kentinde Çatışmalar Sürüyor


Rejim karşıtlar, bugün, Trablusgarp'ta, Albay Muammer Kaddafi'nin yüzlerce "Yeşil Kitabını" ateşe verdi
Rejim karşıtlar, bugün, Trablusgarp'ta, Albay Muammer Kaddafi'nin yüzlerce "Yeşil Kitabını" ateşe verdi

Libya'da asiler Tunus sınırı yakınlarında önemli bir mevziiyi ele geçirdiklerini ancak Zuvariye'de çatışmaların sürdüğünü bildirdi.

Tunus sınırına 50 km uzaklıkta bulunan kent Kaddafi yanlılarının kontrolünde bulunuyor. Asiler stratejik bir yol üzerinde bulunan kenti günlerdir ele geçirmeye çalışıyor. Sınırda, aynı yol üzerindeki bulunan Ras Adjir ise dün asilerin kontrolüne geçti.

Bu arada Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ki Moon, askeri depoların talan edilmesi sonucu Libya’nın çok tehlikeli bir hale geldiğini söyledi. Genel Sekreter, New York’da yaptığı açıklamada, Libya’dan talep gelirse bu ülkeye BM polis gücü gönderilebileceğini vurguladı.

İngiltere Savunma Bakanı Liam Fox, dün, İngiliz uçaklarının, Kaddafi’nin doğum yeri Sirte’de, ona ait olduğunu sanılan bir korugana lazer güdümlü füze attığını açıklamıştı. Bakan, NATO’nun Kaddafi’yi öldürmeye çalışmadığını sadece askerlerini yönetemez hale getirmek istediğini ileri sürüyor.

İsyancıların yönetim organı Geçici Ulusal Konsey’in başına 2 milyon Libya dinarı (1,67 milyon dolar) ödül koyduğu Muammer Kaddafi’nin nerede olduğu bilinmiyor.

Fotoğraf Galerisi

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG