Erişilebilirlik

CANLI BLOG: Türkiye Gündemi - İşsizlik Nisan'da 74 bin kişi artarak 3 milyon 585 bin kişi oldu

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı Nisan'da bir önceki aya göre 74 bin kişi artarak 3 milyon 585 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise yüzde 10,2 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,1 iken kadınlarda yüzde 14,3 olarak tahmin edildi

11:53 26.5.2023

Demirtaş’tan Kılıçdaroğlu paylaşımı

HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapma çağrısında bulundu.

Demirtaş Twitter paylaşımında “Sandıktan değişim çıkmazsa ekonomide ve demokraside felaket olacak. Artık bu işin üçüncü turu da yok! Sayın Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapalım, Türkiye nefes alsın. Sandığa gidin, 1 nefes için 1 oy verin” ifadelerine yer verdi.

11:05 26.5.2023

ABD Doları Türk Lirası karşısında en yüksek seviyesini gördü

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde bugün ABD Doları Türk Lirası karşısında en yüksek seviyesini gördü.

Dün gece yarısı, serbest piyasada dolar 20,47 TL’yi geçerken, bu sabah itibariyle 19,99’dan işlem görüyor.

11:01 26.5.2023

"Özdağ'ın ne dediğine bakmıyoruz Kılıçdaroğlu'nun söylediklerine bakıyoruz"


Halkların Demokratik Partisi (HDP) yetkililerinin katılımıyla Diyarbakır'da bugün bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP ile 7 maddeli bir protokol imzalayarak Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ilgili, “Ümit Özdağ'ın ne dediğine bakmıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun söylediklerine ve verdiği sözlere bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

HDP ve YSP rahatsız ama Kılıçdaroğlu’na destek sürecek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:07:56 0:00

Buldan ayrıca, "Umutsuzluk ve karamsarlığa kapılmayın. Türkiye halkaları Erdoğan'dan güçlüdür. Onu gönderebilirler" diyerek herkesi sandık başına gitmeye çağırdı. Buldan, "Birinci turdaki kararlığımız yine gösterelim. Erdoğan seçilirse Türkiye nefessiz kalır" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı "Rejimi ve sistemi oyladığımızı farkında olmamız gerekiyor. İkinci turun faşizm ve demokrasi arasında bir referandum olduğunu görmenin altını çizmek istiyorum. Mesele Millet İttifakı değil, Kılıçdaroğlu değil, mesele gelecektir" diye konuştu.

"Tercihimizi Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanacağız"

HDP üyesi Ahmet Türk de seçmenlere seslenerek, “Biz tercihimizi Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanacağız. Sandığa gitmezseniz Erdoğan'ın değirmenine su taşımış olursunuz" dedi. Tercihlerini demokrasiden yana kullanacaklarını vurgulayan Türk, "Mücadele şahıslar için değil, halkımızın özgürlük ve demokrasiye kavuşması için. Kılıçdaroğlu seçilse bile birçok talep gündeme gelecek. Mücadele sürecek. Ya faşizme destek vereceğiz ya da halkımıza nefes aldıracak tercihte bulunacağız" diye konuştu.

26 Mayıs 2023 - HDP'li yetkililer Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna 2 gün kala Diyarbakır'da
26 Mayıs 2023 - HDP'li yetkililer Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna 2 gün kala Diyarbakır'da

09:41 26.5.2023

Erdoğan: “Özdağ bizden İçişleri Bakanlığı talep etti kabul etmedik”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Cumhur İttifakı’na destek vermek için İçişleri Bakanlığı görevini istediğini, bu talebi kabul edilmeyince de “bağın koptuğunu” söyledi.

Erdoğan ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun Özdağ'a üç bakanlık teklif ettiğini iddia etti. Ümit Özdağ ise, "AK Parti'den bakanlık istediğini, bunun gizli bir şey olmadığını" dile getirdi.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG