Erişilebilirlik

Obama ve Erdoğan Suriye'yi Görüştü


Obama ve Erdoğan Suriye'yi Görüştü
Obama ve Erdoğan Suriye'yi Görüştü

Başkan Barack Obama ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir telefon görüşmesi yaptığı açıklandı.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre, iki lider, özellikle Suriye’deki son durumu ele aldı ve diğer bölgesel gelişmeleri değerlendirdi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Obama ve Erdoğan, “Suriye’deki durumun aciliyetini; Suriye hükümetinin sivillere karşı şiddet uygulamasından duyulan derin kaygıyı ve Suriye halkının demokrasiye geçiş konusundaki haklı taleplerinin karşılanması gerektiğini vurguladı.”

Açıklamada, Obama ve Erdoğan’ın “akan kanın ve Suriye halkına karşı uygulanan şiddetin derhal durması konusunda görüş birliği içinde oldukları” belirtildi. Beyaz Saray, Amerika’yla Türkiye’nin gelişmeleri yakından izleyeceği ve danışmalara devam edeceğini bildirdi.

Beyaz Saray, Obama’yla Erdoğan’ın Afrika Boynuzundaki açlık krizini ele aldıklarını ve yardımların arttırılması konusunu görüştüklerini de açıkladı.

ABD Dışişleri: 'Güçlü Diplomatik İşbiliği, Koordinasyon'

Öte yandan Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, bugünkü basın toplantısında Türkiye'yla Amerika arasında Suriye konusunda "iyi ve güçlü diplomatik işbirliği yapıldığını" kaydetti. Nuland, Dışişleri Bakanı Clinton'la Dışişleri Bakanı Davutoğlu arasında diyaloğun sürdüğünü, tarafların Suriye üzerinde ekonomik ve siyasi baskının nasıl arttırılabileceğini ele aldığını anlattı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Türk ve Amerikan tarafının etkili olabilmek uğrunda bu konuda yakın koordinasyonun sürdüğünü kaydetti.

Nuland, Davutoğlu'nun ziyaretinin ardından Türk basının da çekilmesinden hemen sonra Suriye güvenlik güçlerinin Hama'ya yeniden girdiğine, tüm ülkede operasyonların devam ettiğine de dikkati çekti. Nuland, ölü sayısı hergün artıyor dedi.


XS
SM
MD
LG