Erişilebilirlik

Erdoğan Bakan Listesini Sezer’e Sunuyor


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 60. hükümet listesini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e sunacak. Kabinede ‘büyük revizyona’ gideceği belirtilen Erdoğan’ın, mevcut devlet bakanlıklarına iki bakanlık daha eklemesi bekleniyor.

Günlerdir cumhurbaşkanlığı seçim sürecine kilitlenen Ankara’da bugün gözler Başbakan Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı Sezer’e sunacağı yeni hükümet listesinde olacak. Erdoğan, yeni hükümet listesini bugün haftalık olağan görüşmesini yapmak üzere çıkacağı Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunacak.

22 Temmuz seçimlerine gidilirken, AK Parti’nin milletvekilleri listesinde büyük değişikliklere giden Erdoğan’ın, yeni hükümet listesini de aynı stratejiyle oluşturduğu belirtiliyor.

Siyasi kulislere yansıyan bilgilere göre, Erdoğan partisinin merkez yürütme kurulundaki en az 4 ismi yeni hükümete taşıyacak. Buna göre AK Parti’nin önde gelen isimlerinden Dengir Mir Mehmet Fırat, Hayati Yazıcı, Nazım Ekren ve Nükhet Hotar Göksel, yeni kabineye girecek. TBMM’de kendi çatısı altında 30 kadın milletvekiline temsil fırsatı tanıyan AK Parti’nin yeni kabinesine de iki kadın bakan aldığı belirtiliyor.

Erdoğan’ın, AK Parti’ye dışardan transfer ettiği Ertuğrul Günay’la Zafer Çağlayan’ı da yeni hükümete aldığı da bildiriliyor. Kulislerde, TBMM eski başkanı Bülent Arınç’ın da ‘başbakan yardımcısı’ olarak hükümete gireceği konuşuluyor.

Siyaset kulislerindeki en kesin bilgi ise cumhurbaşkanı adayı olduğu için Dışişleri bakanlığı koltuğunu boşaltan Abdullah Gül’ün yerine Ali Babacan’ın getirileceği. 59. hükümet döneminde AB’ye üyelik süreci dikkate alınarak ‘başmüzakereci’lik görevi de yapan Babacan’ın, bu kez bu görevi bırakması bekleniyor. Erdoğan’ın Adalet eski bakanı Cemil Çiçek ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ı da hükümete ‘başbakan yardımcısı’ olarak alacağı kaydediliyor. Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı Sezer'in kabine listesindeki bazı isimlere itiraz etmesi halinde yeni listeyi yeni cumhurbaşkanına sunmayı planladığı da konuşuluyor.

XS
SM
MD
LG